luni, 28 septembrie 2015

Informatii despre licitatii case in Cluj-Napoca

Daca vrei sa iti cuperi o casa in Clj-Napoca poti face acest lucru in urma unei licitatii case in Cluj- Napoca.  Este un mod mai ieftin de a cumpara o locuinta in acest oras superb din Transilvania.

          Care este procedura de licitatii case in Cluj-Napoca

          Ca sa o persoana sa poata participa la licitatii case in Cluj-Napoca trebuie sa se inscrie la licitatie. Asta dupa ce persoana in cauza a consultat caietul de sarcini, ca sa fie sigura ca indeplineste  criteriile pentru a putea sa se inscrie la  licitatii case in Cluj-Napoca .

          Ca sa  te poti inscrie la o licitatie de case in Cluj-Napoca trebuie sa demonstrezi ca dispi de suma necesara ca sa cumperi acel imobil, plata ce trebuie sa se faca la cateva zile dupa ce a fost licitata casa.          Conditiile de participare la o astfel de licitatie le poti gasi si pe internet, fara prea multe batai de cap.  Locuinetele cumparate in urma unei licitatii case in Cluj-Napoca pot fi cu mult mai ieftine decat unele achizitionate de la o agentie imobiliara.

          Insa o persoana care vrea sa cumpere o astfel de casa trebuie sa tina cont de faptul ca poate sa nu aiba access a o vizioneze inainte de a o cumpara. Poate sa fie vorba despre o garsoniera, despre un apartament cu doua camere in Cluj ori despre un apartament cu trei sau cu patru camere. De asemenea, poate sa fie vorba si despre o casa.

          Cateva date despre orasul Cluj- Napoca

          Orasul Cluj Napoca este al doilea ca marime din tara, fiind foarte bine dezvoltat atat din punct de vedere economic, cat si cultural. Are o populatie de peste 300 de mii de locuitori.

          Potrivit wikipedia, in Cluj-Napoca trăiesc aproximativ 60 000 de maghiari. După Targu Murea, in orașul Cluj se regaseste cea mai mare comunitate maghiara urbana din Romania, cu o viata cultural si academica intensa. Din acest punct de vedere, Clujul este centrul comunitatii maghiare din Romania.

          In ora functioneaza Opera Maghiara de Stat din Cluj si Teatrul Maghiar de Stat din Cluj. Tot aici invata si studiaza peste zece mii de studenti de etnie maghiara, precum si cateva mii de elevi, unii proveniti din judetele invecinate.

luni, 7 septembrie 2015

Statisticile vanzarilor auto din Romania in prima jumatate din 2015

Dupa criza care a zguduit majoritatea industriilor din tara noastra, iata ca cea auto incepe sa-si revina incet dar sigur. Vanzarile auto din Romania au crescut considerabil in prima jumatate a acestui an, iar expertii cred dau asigurari ca vom avea parte de cresteri in continuare pe acest segment.
6191711520636576274.jpg
sursa - http://anunturi-auto.4tuning.ro/
Cresteri si la nivel european
In total, cifra vanzarilor auto din Romania se situeaza la incheierea primului semstru din an la 55.439 de unitati, o valoare cu peste 18 procente mai mare decat aceeasi perioada a anului precedent. In ceea ce priveste autoturismele, vanzarile au fost cu 16 procente mai mari decat in primul semestru al lui 2014.
De altfel, piata auto a inregistrat o crestere in perioada ianuarie-iunie 2015 la nivelul intregii Europe, francezii au cumparat cu 3,8 procente mai multe masini decat anul trecut in aceeasi perioada, germanii si-au luat si ei cu 3,6% mai multe automobile, in Italia s-a inregistrat o crestere de 15,2% in timp ce in Regatul Unit s-a inregistrat o crestere de aproape 6 procente.
Dacia, in topul vanzarilor auto din Romania
Vanzarile auto din Romania au avut cea mai buna luna din ultimii sase ani in iunie 2015. Cele mai vandute marci de la noi din tara si preferatele romanilor sunt Dacia, Volkswagen, Skoda, Renault, Ford si Opel.
Daca analizam modelele, pe primul loc in topul vanzarilor auto din Romania regasim Dacia Logan, care s-a vandut in perioada ianuarie-iunie in 8.061 de unitati. Tot o Dacie se afla si pe locul doi in ceea ce priveste vanzarile auto din Romania, Dusterul s-a vandut in 3.469 unitati, iar Dacia Sandero a fost achizitionata de 2.899 de persoane. Pe locul cinci regasim tot o Dacie, Logan MCV s-a vandut anul acesta pana acum in 1.567 de unitati.
Conationalii nostri nu sunt atrasi insa numai de masinile romanesti produse la uzina din Pitesti, ci le plac si cele straine. Astfel, pe locul patru in topul celor mai vandute masini de la noi in primele sase luni ale anului regasim modelul Skoda Octavia cu 1.849 de unitati vandute.