vineri, 7 august 2015

Cum se pastreaza parfumurile

Sa gasesti parfumul perfect pentru tine si care sa fie in acord cu personalitatea ta poate fi destul de dificil si de aceea e important sa stii cum sa pastrezi parfumurile pentru ca ele sa-si mentinta vreme indelungata proprietatile.

          Nu pastra parfumuri in baie

          Adesea, locul parfumului este in dulapul din baie pentru a-l avea la indemana dupa ce iesim din dus. Din pacate, aceasta incapere nu este locul potrivit pentru pastrarea lui din cauza umiditatii crescute, dar si din cauza ca aici temperatura fluctueaza, fapt ce dauneaza calitatii parfumurilor.

Parfum pentru dame
sursa foto: evomag.ro

          Parfurile se tin in locuri ferite de lumina

          Trebuie sa stii ca lumina le dauneaza mult parfumurilor. Acestea isi pierd proprietatile si isi schimba aroma specifica daca sunt tinute intr-un loc unde bat razele soarelui si unde este foarte cald, pe pervazul geamului de exemplu.
          Tine sticlutele cu parfum in dulapurile de toalate din dormitor sau intr-un sertar. Este in acelasi timp recomandat sa tii parfumurile in cutiile in care vin si care le vor tine departe de lumina. Daca parfumul tau preferat vine intr-o sticluta de culoare inchisa, este si mai bine!

Parfumuri orginale pentru dame
sursa foto: www.parfumuri4ucom

          Atentie la termenul de valabilitate

          Parfumurile de calitate au un termen de valabilitate mai indelungat decat cele ieftine, insa, chiar si asa, tot trebuie inlocuite odata ce au trecut 3-5 ani de la data fabricatiei, indiferent de locul de depozitare ales.

Parfum de la Prada
sursa foto: www.parfumuri4u.com

          Nu te ghida numai dupa ce scrie pe eticheta, ci urmareste schimbarile de orice fel care apar. Daca parfumul si-a schimbat culoarea, mirosul sau a devenit foarte uleios, e cazul sa il inlocuiesti cu unul nou.


          Frigiderul, locul perfect pentru parfumuri

          Poate ti se pare iesit din comun, insa frigiderul este un loc numai bunpentru a-ti pastra parfumul preferat; temperatura din frigider este constanta si este intuneric. De altfel, el este un lco potrivit pentru o multime de cosmetice.

          Trebuie insa sa fii atenta la restul alimentelor din frigider, sa nu preia mirosul parfumului. Cel mai bine ar fi sa-l pastrezi in cutia proprie in frigider.

Parfum de la Gucci
sursa foto: http://www.hotscents.ro/