joi, 10 decembrie 2015

In ce conditii se acorda tichetele de masa pe card

Tichetele de masa pe card se dau salariatilor care lucreaza in companii private, fiind incluse in pachetul salarial. Si firma are beneficii daca acorda astfel de bonuri angajatilor.

Acordarea de tichete de masa pe card se face in baza legii. A fost stabilita o lege, care a fost mai apoi aprobata de reprezentantii guvernului pentru acordarea de tichete de masa pe card. Angajatorii, unitatile emitente si cele care primesc aceste tichete de masa pot fi controlati. Astfel, reprezentantii Ministerului 
Muncii vor sa se asigure ca nu se fac nereguli.

Gusto Pass Card - tichete de masa electronice
Tichete de masa Sodexo pe card - plata mesei se face mai usor acum

Tichetele de masa pe card se incarca electronic. Tichetele de masa pe card sunt usor de utilizat de catre orice angajat, la orice magazine in care se vand produse alimentare. Acestea sunt foarte utile pentru angajati, dar si angajatorii beneficiaza de pe urma lor.


Acordarea tichetelor de masa, in functie de hotararea angajatorului


Din cei aproape cinci milioane de angajati din Romania, doar jumatate dintre ei primesc tichete de masa, dintre care unele pe card. Altele sunt ca niste file de cec cu care iti  poti plati masa la o cantina sau chiar la restaurant. De asemenea, tichetele de masa clasice si tichetele de masa pe card sunt acceptate si in magazine alimentare, in supermarketuri si in hipermarketuri care au contract cu firmele emitente de tichete de masa.

Valoarea acestora difera, pot fi de 9 lei, de 10 lei, dar si de 100 de lei, sau chiar mai mult in cazul tichetelor de masa cadou. Acestea se dau mai ales de sarbatori, cum este Pastele si Craciunul. Nu pot fi folosite decat pentru achizitia de produse alimentare, in niciun caz pentru tigari sau pentru bauturi alcoolice.

Si angajatii de la stat vor tichete de masaTichetele de masa au fost create in anii ‘60, in Franta si de atunci au inceput sa fie introduse si in alte tari. In Romania, exista destul de multe companii care fac astfel de tichete, dar si nenumarate firme care ofera astfel de beneficii angajatilor. Legea ii scuteste de plata anumitor taxe catre stat pe angajatorii care acorda tichetele de masa pe card sau clasice si alt tip de astfel de bonuri cadou. In prezent, persoanele care lucreaza in institutii publice nu au astfel de beneficii.


2 comentarii:

  1. Doar cei din privat primesc tichete de cresa sau bonuri de masa! Sa nu uitam ca la bugetari le-au fost taiate aceste sporuri!

    RăspundețiȘtergere
  2. Iar una dintre companiile mari care ofera tichete sau bonuri, eventual pe card, este Sodexo, toata lumea ii cunoaste!

    RăspundețiȘtergere