luni, 23 noiembrie 2015

Totul despre executari silite in Pitesti

Tot mai multi oameni sunt interesati de procedurile care trebuie urmate cand vine vorba despre executarile silite in Pitesti. Asta fie pentru ca sunt in postura de a fi executati, fie pentru ca vor sa ia o casa in urma unei astfel de proceduri de executare silita in Pitesti.

          Executarile silite in Pitesti se fac in baze legii

          Trebuie sa stii ca executarile silite in Pitesti au loc numai  in baza unei hotarari judecatoresti. Cel care executa procedura de executare este executorul judecatoresc. Acest lucru este valabil in toate situatiile de executari silite, nu numai in Pitesti. Este valabil in toata tara.

Executari silite
sursa foto: www.zf.ro

          Ca  procedura executarii silite in Pitesti sa poata avea loc, trebuie ca persoana sau institutia careia i se datoreaza o suma de bani sa depuna o cerere de executare silita, lucru valabil peste tot in tara.

          Este nevoie de taxa de timbru

          In cazul  procedurii de executare silita Pitesti, se achita o taxa de timbru. Abia apoi poate incepe procedura.

          Pentru executarea silita in Pitesti este intotdeauna nevoie si de un titlu executoriu. Potrivit avocatulmeu.blogspot.ro, titlul executoriu este actul care deschide dreptul de executare silita.

Taxe de timbru
sursa foto: www.observatorulph.ro

          Acesta poate fi o hotarare judecatoreasca definitiva si executorie, sau un contract notarial de orice fel care naste o obligatie, fie un contract de credit bancar, fie procesele verbale emise de executorii judecatoresti, chiar si contractele de asistenta juridica ale avocatului, deci acele acte care, prin lege sunt considerate titluri executorii.

          Executarile silite care au loc in orasul Pitesti pot avea loc atat in cazul persoanelor fizice, cat si in cazul persoanelor juridice. Oricine poate fi executat silit, daca nu ii plateste datoriile.

Procedura executarii silite
sursa foto: www.imobiliare.ro
          Partile care fac obiectul acestei proceduri sunt atat creditorul, adica institutia sau persoana careia trebuie sa ii fie returnati bani, cat si debitorul, mai exact persoana fizica sau juridica care datoreaza sume de bani. Cererile de executari silite pot fi depuse de o persoana juridica impotriva altei persoane juridice.

Un comentariu:

  1. Hi, Nice post thanks for sharing. Would you please consider adding a link to my website on your page. Please email me back.

    Thanks!
    Angela
    angelabrooks741 gmail.com

    RăspundețiȘtergere