luni, 7 septembrie 2015

Statisticile vanzarilor auto din Romania in prima jumatate din 2015

Dupa criza care a zguduit majoritatea industriilor din tara noastra, iata ca cea auto incepe sa-si revina incet dar sigur. Vanzarile auto din Romania au crescut considerabil in prima jumatate a acestui an, iar expertii cred dau asigurari ca vom avea parte de cresteri in continuare pe acest segment.
6191711520636576274.jpg
sursa - http://anunturi-auto.4tuning.ro/
Cresteri si la nivel european
In total, cifra vanzarilor auto din Romania se situeaza la incheierea primului semstru din an la 55.439 de unitati, o valoare cu peste 18 procente mai mare decat aceeasi perioada a anului precedent. In ceea ce priveste autoturismele, vanzarile au fost cu 16 procente mai mari decat in primul semestru al lui 2014.
De altfel, piata auto a inregistrat o crestere in perioada ianuarie-iunie 2015 la nivelul intregii Europe, francezii au cumparat cu 3,8 procente mai multe masini decat anul trecut in aceeasi perioada, germanii si-au luat si ei cu 3,6% mai multe automobile, in Italia s-a inregistrat o crestere de 15,2% in timp ce in Regatul Unit s-a inregistrat o crestere de aproape 6 procente.
Dacia, in topul vanzarilor auto din Romania
Vanzarile auto din Romania au avut cea mai buna luna din ultimii sase ani in iunie 2015. Cele mai vandute marci de la noi din tara si preferatele romanilor sunt Dacia, Volkswagen, Skoda, Renault, Ford si Opel.
Daca analizam modelele, pe primul loc in topul vanzarilor auto din Romania regasim Dacia Logan, care s-a vandut in perioada ianuarie-iunie in 8.061 de unitati. Tot o Dacie se afla si pe locul doi in ceea ce priveste vanzarile auto din Romania, Dusterul s-a vandut in 3.469 unitati, iar Dacia Sandero a fost achizitionata de 2.899 de persoane. Pe locul cinci regasim tot o Dacie, Logan MCV s-a vandut anul acesta pana acum in 1.567 de unitati.
Conationalii nostri nu sunt atrasi insa numai de masinile romanesti produse la uzina din Pitesti, ci le plac si cele straine. Astfel, pe locul patru in topul celor mai vandute masini de la noi in primele sase luni ale anului regasim modelul Skoda Octavia cu 1.849 de unitati vandute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu