marți, 7 aprilie 2015

ATV de vanzare – cum sa iti alegi atv-ul

Cumpararea unui atv este un eveniment destul de entuziasmant in viata unui pasionat de motoare. Dar ca si in cazul unei masini sau a unei motocicleta, cei care cauta un atv de vanzare trebuie sa fie atenti la mai multe aspecte. Altfel, s-ar putea lovi de o surpriza neplacuta, si anume, sa observe ca noua achizitie nu mai functioneaza cum trebuie.

ATV cu un design deosebit
sursa foto: wikipedia

          1.Verificati cadrul

          Orice ATV de vanzare va arata foarte bine in poze, dar e de preferat sa mai aruncati o privire inainte de a il cumpara. ATV-urile, de cele mai multe ori, sunt folosite pe teren accidentat si este foarte posibil ca acesta sa fi fost lovit in trecut.

ATV Polaris Sportsman
sursa foto: wikipedia 

          O privire atenta va poate spune daca atv-ul pe care il doriti a avut sau nu incidente in trecut. In cazul in care nu a fost revopsit, crapaturile sau urmele de rugina v-ar putea spune daca a fost lovit sau nu. Un alt loc unde sa va uitati este burta atv-ului si incercati pe cat posibil sa il puneti pe suprafata plata pentru a vedea daca se inclina sau nu intr-o parte.

          2.Transmisia

          Aveti grija la osia ATV-ului atunci cand il cumparati. Aceasta este solicitata de multe ori, dar cand se aplica o inaltare a vehiculului, uzura este si mai puternica.        Daca gasiti un atv de vanzare care este inaltat, este cazul sa puneti intrebari si sa aflati exact de ce vanzatorul a apelat la acest lucru.


Atv-uri la preturi foarte avantajoase
sursa foto: wikipedia

          3.Verificat lichidul de racire si nivelul uleiului

          Lichidul de racire la un ATV trebuie sa fie portocaliu sau verde consistent. Un aspect uleios sau cu particule in el este un semn de ingrijorare.          De multe ori, lichidul de racire se inlocuieste cu apa si astfel se vor vedea urme de coroziune in motor. Pe langa acest lichid, trebuie sa verificati si uleiul. In cazul in care uleiul este murdar, ar trebui sa va ingrijorati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu