marți, 4 noiembrie 2014

Centrele de dezmembrari auto – o afacere ecologica

Daca facem o mica analiza a pietei cu piese auto de la noi in tara, vom observa ca in ultimii la noi in tara au aparut foarte multe centre de dezmembrari care pe langa faptul ca detin in stocuri piese mult mai de calitate decat cele noi, aceste magazine mai sunt avantajoase si daca ne gandim la faptul ca masinile sunt reciclate si nu aruncate.
          O veste care nu poate fi chiar cea mai buna pentru cei care sunt posesorii camionului Volvo este reprezentata de faptul acestea au in alcatuire piese care provin din dezmembrari.
          Folosirea pieselor din dezmembrari o idee foart buna
         
          Proprietarul suedez al firmei de camioane Volvo sustine ca a adoptat aceasta metoda de ceva timp si ca este destul de avantajoasa, deoarece piesele de schimb le poate achizitioneaza la preturi chiar si pe jumatate ale pieselor noi si ne garanteaza calitatea camioanelor care au in alcatuire aceste piese.
          Soferii cu experienta care detin astfel de camioane au fost intrebati d calitate camioanelor, iar acestia spun ca aceste noi camioane care contin piese din dezmembrari auto sunt de calitate, ca foarte rar se intampla sa aiba probleme cu aceste camioane. Unul dintre cei mai cunoscuti proprietari de centre de dezmembrari auto din Gotenborg, a declarat ca cel mai mare avantaj al acestei afaceri este reciclarea pieselor vechi zi folosirea lor prin cumpararea la preturi de nimic, fara sa fie aruncate.

          Modul in care actioneaza mecanicii suedezi


          Piesele care provin din dezmembrari se clasifica in doua categorii, piese de calitate si cele in stare mai proasta, cele de calitate buna sunt scoase pe piata pieselor pe care sunt comercializate piese second hand. Iar piesele care se afla intr-o stare mai proasta sunt puse pe categorii: alama, cupru, fier, plastic, inflamabile.