joi, 22 mai 2014

3 motive pentru care sa iti cumperi piese auto uzate din dezmembrari

Te-ai saturat sa platesti o gramada de bani pentru reviziile autoturismului tau? Afla de ce ar trebui sa iti cumperi piese auto uzate din dezmembrari si care sunt avantajele reparatiilor la service-urile care folosesc astfel de componente.

Tot mai multe persoane apeleaza acum la targurile si centrele de dezmembrari auto pentru a-si achizitiona piesele necesare pentru repararea autoturismelor personale.

Mecanicii recomanda si ei acest lucru, din numeroase motive. Cele mai importante dintre acestea sunt urmatoarele:

1. Sunt mai ieftine decat cele noi

Piesele auto uzate din dezmembrari sunt mult mai accesibile ca pret decat cele pe care le comercializeaza reprezentantele auto autorizate.

Ca la orice produs second hand, valoarea acestora scade in functie de data producerii si de gradul de uzura pe care il prezinta.

2. Ai siguranta autenticitatii componentelor

In momentul cand cumperi piese auto noi, este posibil sa platesti sume foarte mari de bani pentru niste replici ale produselor pe care ti le doresti, mai putin bune din punct de vedere calitativ. 

Singurele garantii pe care le poti avea in astfel de situatii se datoreaza doar achizitionarii componentelor din reprezentantele marilor producatori de masini, care sunt foarte costisitoare.

Insa in afara acestei variante, ai posibilitatea de a achizitiona piese auto uzate din dezmembrari, pentru care primesti certificate de autenticitate. Acestea provin de cele mai multe ori de la masini accidentate si sunt originale.

3. Piesele sunt testate

Centrele care comercializeaza piese autouzate din dezmembrari sunt nevoite sa testeze functionalitatea acestora inainte de a le pune in vanzare.

Mecanicii autorizati care lucreaza in aceste centre comerciale supun fiecare piesa unor teste de autenticitate, functionalitate si uzura si astfel ai siguranta ca ceea ce cumperi este in perfecta stare de functionare si ca nu vei avea probleme cu respectivele componente auto.

In plus, aceiasi mecanici iti pot sugera cele mai avantajoase oferte de pret in functie de necesitatile tale.